Offertes zonnepanelen vergelijken via offerteszonnepanelen.be

Offerte zonnepanelen nodig ?Offerte voor zonnepanelen nodig? Klik hier

Alles wat je moet weten over zonnepanelen.
Vergelijk 4 offertes van kwalitatieve installateurs uit uw regio.

Types en soorten zonnepanelen

Er zijn vier types zonnepanelen welke in de handel verkrijgbaar zijn die inzetbaar zijn voor de opwekking van elektriciteit voor gebruik in huis.

 

Er zijn monokristallijne zonnepanelen met een rendement van tussen de 14 en 18 procent. De panelen worden gemaakt op basis van 1 laag siliconen met metalen randen waar de opgewekte elektronen kunnen weglekken. Deze panelen zijn vrij kostbaar in verhouding tot de andere panelen maar ze zijn efficiënter op de lange termijn.

 

Polykristallijne panelen of multikristallijne siliconen panelen hebben een rendement tussen de 12 en 14 procent en zijn minder efficiënt dan monokristallijne panelen. Dergelijke panelen bestaan uit fotovoltaïsche cellen met een metalen raster waar de opgewekte elektronen doorheen kunnen vloeien en die de cellen onderling met elkaar verbinden. Dit zijn de goedkoopste panelen voor zonne-energie en zijn het meest kostenvriendelijk voor kopers. De kosten van het onderhoud zijn minder dan die van monokristallijne panelen vanwege het feit dat als er schade optreed in polykristallijne panelen kan er een enkele cel vervangen worden indien nodig in plaats van het hele paneel te vervangen.
Siliconen panelen worden geproduceerd als polykristallijne panelen en het rendement is ongeveer hetzelfde. Het verschil zit hem echter tussen de siliconen panelen waarbij siliconen strips verbonden zijn met metalen staven om zo de fotovoltaïsche cellen met elkaar te verbinden. De productiekosten van siliconen panelen zijn echter lager waardoor deze panelen wat goedkoper zijn dan polykristallijne panelen.

 

Amorfe siliconen panelen hebben het slechtste rendement van allen en zijn het minst efficiënt. Het rendement van deze panelen ligt tussen de 5 en 6 procent. De reden hiervoor is omdat deze niet met kristallijne siliconen zijn gemaakt. Ze bestaan uit metaal en halfgeleider materiaal zoals koper met een siliconenlaag. Ze zijn echter welk kostenefficiënt daar de productie van dit type panelen zeer goedkoop is. Voor de lange termijn echter zijn ze minder kostenefficiënt vanwege veroudering en onderhoud.

 

Zonnepanelen leveren groene energie. Doordat u ze aanschaft, toont u de buitenwereld dat u bekommerd bent om het milieu. Bovendien scheelt het in uw portemonnee en komt u in aanmerking voor enkele interessante subsidies, zodat u niet moet inzitten met het financiële aspect. Daarnaast is de terugverdientijd van zonnepanelen zeer interessant! U heeft er duidelijk baat bij om ogenblikkelijk een offerte voor zonnepanelen aan te vragen.
Op zoek naar zonnepanelen?

Ontvang  GRATIS tot 4 oertes

Op zoek naar zonnepanelen?